Évi konyha
















Zöldborsóleves ZöldborsólevesZöldborsóleves

Hozzávalók:
25 dkg zöldborsó
2 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
petrezselyemzöld
1 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
1 kávéskanál ételízesítõ
víz

Nokedlihez:
1 db tojás
csipetnyi só
6-10 dkg liszt

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk, olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és a karikára vágott sárgarépát, gyakori keverés mellett kicsit pároljuk. Ezután megszórjuk liszttel, állandó keverés mellett kicsit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, felöntjük vízzel és petrezselyemzöldet adunk hozzá. Addig fõzzük a levest, amíg a zöldborsó és a sárgarépa puha lesz. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.

Közben elkészítjük a nokedlit: a tojást elkeverjük a sóval és annyi liszttel, hogy sûrûn folyós tésztát kapjunk.
A forrásban levõ levesbe nokedliszaggatóval szagg
atjuk bele a tésztát. Ha a nokedli feljön a leves tetejére, akkor már megfõtt, kész a leves.

Zöldborsóleves 1 Zöldborsóleves 2

Zöldborsóleves 3 Zöldborsóleves 4

Zöldborsóleves 5 Zöldborsóleves 6

Zöldborsóleves 7 Zöldborsóleves 8

Zöldborsóleves 9







© 2010-2018 by Nagy Évi