Évi konyha
















Marcipán Percy mozdony torta - gesztenyés

Marcipán Percy mozdony torta - gesztenyésMarcipán Percy mozdony torta - gesztenyés

Hozzávalók:
10 db tojás
10 evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
felébe: 2 evõkanál kakaópor

Krém:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
20 dkg vaj

Tetejére:
50 dkg marcipán

Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet.
A tészta felét tepsibe öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, ezután tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a porcukorral és a vajjal.

Ha kihûlt a piskóta felvágjuk olyan részekre, amikbõl össze tudjuk állítani a mozdonyt.
A sárga piskótát egy fél és két negyed részre vágjuk (a felénél kicsit keskenyebbre, a negyedénél kicsit szélesebbre úgy, hogy a nagyobb rész hosszúsága kb. megegyezzen a kisebbik rész szélességével).
A barna piskótát egy fél, egy negyed és két nyolcad részre vágjuk (úgy, hogy a nagyobb rész hosszúsága kb. megegyezzen a kisebbik rész szélességével).

A sárga fél piskótát megkenjük krémmel, rátesszük a barna fél piskótát, megkenjük krémmel, rátesszük a sárga negyed piskótát és krémet, majd a barna negyed piskótát és krémet, ezután a sárga negyed piskótát, aminek csak a hátsó részét kenjük meg krémmel, rátesszük a két nyolcad piskótát krémmel töltve. Mozdony alakúra vágjuk a piskótát, kéményt, sípot rakunk rá.
Ezután marcipánnal beborítjuk az egész tortát, a fölösleges marcipánt körbe levágjuk. A maradék marcipánból megformázzuk a mozdony részeit.


Megjegyzés
:
Ezt a tortát Barna 3 éves születésnapjára sütöttem, ezért van rajta 3-as szám (egyébként a Percy mozdony 6-os számú).


Marcipán Percy mozdony torta - gesztenyés 1 Marcipán Percy mozdony torta - gesztenyés 2


Marcipán Percy mozdony torta - gesztenyés 3 








© 2010-2018 by Nagy Évi