Töltött burgonya - májjal
Töltött burgonya - májjal
Hozzávalók: 4 db nagy burgonya
10 dkg trappista sajt
Töltelék:
25 dkg csirkemáj
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só 1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A
burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a burgonya héját, félbevágjuk,
majd kiskanállal kiszedünk a belsejébõl annyit, hogy megtölthessük, de
ne lyukadjon ki.
A májas töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát
megsózzuk
és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a csirkemájat, tovább
pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, majorannát, borsot, jól
elkeverjük, majd megszórjuk petrezselyemzölddel. A kiszedett burgonyadarabokat villával összetörjük és a májas töltelékhez adjuk.
Egy
tûzálló
edénybe/tepsibe belerakjuk a félbevágott burgonyákat egymás mellé,
megsózzuk, megtöltjük a májas töltelékkel, tetejére reszelt sajtot
szórunk. Végül sütõben pirosra sütjük.
|