Évi konyha
















Töltött burgonya - májjal Töltött burgonya - májjalTöltött burgonya - májjal

Hozzávalók:
4 db nagy burgonya
10 dkg trappista sajt

Töltelék:
25 dkg csirkemáj
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
petrezselyemzöld

Elkészítés
:
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a burgonya héját, félbevágjuk, majd kiskanállal kiszedünk a belsejébõl annyit, hogy megtölthessük, de ne lyukadjon ki.
A májas töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a csirkemájat, tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, majorannát, borsot, jól elkeverjük, majd megszórjuk petrezselyemzölddel. A kiszedett burgonyadarabokat villával összetörjük és a májas töltelékhez adjuk.

Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a félbevágott burgonyákat egymás mellé, megsózzuk, megtöltjük a májas töltelékkel, tetejére reszelt sajtot szórunk. Végül sütõben pirosra sütjük.

Töltött burgonya - májjal 1 Töltött burgonya - májjal 2

Töltött burgonya - májjal 3 Töltött burgonya - májjal 4

Töltött burgonya - májjal 5 Töltött burgonya - májjal 6

Töltött burgonya - májjal 7 Töltött burgonya - májjal 8

Töltött burgonya - májjal 9 Töltött burgonya - májjal 10

Töltött burgonya - májjal 11 Töltött burgonya - májjal 12

Töltött burgonya - májjal 13 Töltött burgonya - májjal 14

Töltött burgonya - májjal 15 Töltött burgonya - májjal 16

Töltött burgonya - májjal 17 Töltött burgonya - májjal 18







© 2010-2018 by Nagy Évi