Évi konyha
















Almás pite

Almás piteAlmás pite

Hozzávalók:
10 dkg cukor
1 db tojás
25 dkg margarin
40 dkg liszt

1/2 csomag
sütõpor
2 evõkanál tejföl
csipetnyi só
1 db citrom reszelt héja


Töltelék
:

1 kg alma (lereszelve)

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 kávéskanál fahéj
2 evõkanál búzadara

Elkészítés:
Az almát megmossuk, levágjuk a héját, kivágjuk a magházat, lereszeljük, majd megszórjuk a cukorral és a fahéjjal.
A tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a lecsurgatott almatölteléket, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.
Tetejét villával megszurkáljuk és megkenjük tojásfehérjével. Elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.í





© 2010-2018 by Nagy Évi