Évi konyha
















Töltött pulyka - gesztenyével Töltött pulyka - gesztenyévelTöltött pulyka - gesztenyével

Hozzávalók:
1 db bébipulyka (3-4 kg-os)

Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
2 db tojás
2 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
1/2 kávéskanál szerecsendió
petrezselyemzöld
+ sült csirke/pulyka fûszersó

Elkészítés:
A töltelékhez a gesztenyemasszát összekeverjük a darált pulykahússal, hozzáadjuk az étolajban üvegesre pirított pirospaprikával megszórt vöröshagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, a sót, a majorannát, a borsot, a szerecsendiót és a petrezselyemzöldet, majd jól elkeverjük.

A pulykát bedörzsöljük sült csirke/pulyka fûszersóval, sütõzacskóban egy hõálló edénybe/tepsibe tesszük, majd megtöltjük a gesztenyés töltelékkel.  Össze is varrhatjuk, vagy hústûvel össze is tûzhetjük. Lábait összekötözhetjük. Végül sütõben megsütjük.

Megjegyzés:
Mivel mi nem szeretjük a pulyka bõrét, ezért én lehúztam róla, hogy a húsa piruljon meg.

Töltött pulyka - gesztenyével 1 Töltött pulyka - gesztenyével 2

Töltött pulyka - gesztenyével 3 Töltött pulyka - gesztenyével 4

Töltött pulyka - gesztenyével 5 Töltött pulyka - gesztenyével 6

Töltött pulyka - gesztenyével 7 Töltött pulyka - gesztenyével 8

Töltött pulyka - gesztenyével 9 Töltött pulyka - gesztenyével 10







© 2010-2018 by Nagy Évi