Évi konyha
















Burgonyaleves BurgonyalevesBurgonyaleves

Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
petrezselyemzöld
2 evõkanál liszt
2 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
1 kávéskanál ételízesítõ
víz
1 dl tejföl

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a pirospaprikát és hagymás paprikás rántást készítünk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát,a karikára vágott sárgarépát és a petrezselyemzöldet, gyakori keverés mellett kicsit pároljuk. Ezután felöntjük vízzel és addig fõzzük, amíg a burgonya és a sárgarépa puha lesz. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.
Tálaláskor 1 evõkanál tejfölt adunk hozzá.

Burgonyaleves 1 Burgonyaleves 2

Burgonyaleves 3 Burgonyaleves 4

Burgonyaleves 5 Burgonyaleves 6

Burgonyaleves 7 Burgonyaleves 8

   Burgonyaleves 9








© 2010-2018 by Nagy Évi