Évi konyha
















Töltött csirke - májjal Töltött csirke - májjalTöltött csirke - májjal

Hozzávalók:
1 db csirke (kb. 1 kg-os)

Töltelék:
25 dkg csirkemáj
2 evõkanál étolaj
3 db tojás
1 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
1/2 kávéskanál szerecsendió
petrezselyemzöld
+ sült csirke fûszersó

Elkészítés:
A májas töltelékhez a csirkemájat ledaráljuk, hozzáadjuk az étolajban üvegesre pirított vöröshagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, a pirospaprikát, a sót, a majorannát, a borsot, a szerecsendiót és a petrezselyemzöldet, majd jól elkeverjük.

A csirkét sütõzacskóban egy hõálló edénybe/tepsibe tesszük, megtöltjük a májas töltelékkel és bedörzsöljük sült csirke fûszersóval. Végül sütõben megsütjük.

Megjegyzés:
Mivel mi nem szeretjük a csirke bõrét, ezért én lehúztam róla, hogy a húsa piruljon meg.
Sok lett a töltelék, így a maradékot (kb. a felét) külön megsütöttem. 

Töltött csirke - májjal 1 Töltött csirke - májjal 2

Töltött csirke - májjal 3 Töltött csirke - májjal 4

Töltött csirke - májjal 5 Töltött csirke - májjal 6

Töltött csirke - májjal 7 Töltött csirke - májjal 8

Töltött csirke - májjal 9 Töltött csirke - májjal 10

Töltött csirke - májjal 11 Töltött csirke - májjal 12







© 2010-2018 by Nagy Évi