Évi konyha
















Szilvás pite

Szilvás piteSzilvás pite

Hozzávalók:
15 dkg cukor
3 db tojás
15 dkg margarin
50 dkg liszt

1 csomag
sütõpor
1 kávéskanál fahéj
csipetnyi só


Tetejére
:

1 kg szilva

10 dkg cukor

2 kávéskanál fahéj
2 evõkanál búzadara

Elkészítés
:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbe/negyedbe vágjuk, majd megszórjuk a cukorral és a fahéjjal. Állni hagyjuk, amíg a tésztát elkészítjük.
A tojásokat a margarinnal és a cukorral  habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a fahéjat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, egymás mellé rakjuk a lecsepegtetett szilvákat. Elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha kihûlt felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk.

Szilvás pite 1 Szilvás pite 2

Szilvás pite 3 Szilvás pite 4

Szilvás pite 5 Szilvás pite 6

Szilvás pite 7 Szilvás pite 8

Szilvás pite 9 Szilvás pite 11







© 2010-2018 by Nagy Évi