Évi konyha
















Almás rácsos pite

Almás rácsos piteAlmás rácsos pite

Hozzávalók:

10 dkg cukor
1 db tojás
25 dkg margarin
40 dkg liszt

1/2 csomag
sütõpor
2 evõkanál tejföl
csipetnyi só
1 db citrom reszelt héja


Töltelék:
1 kg alma (lereszelve)
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál fahéj
2 evõkanál búzadara

Elkészítés:
Az almát megmossuk, levágjuk a héját, kivágjuk a magházat, lereszeljük, majd megszórjuk a cukorral és a fahéjjal.
A tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a lecsurgatott almatölteléket. A maradék tésztából rácsokat készítünk és az almatöltelékre tesszük.
Tetejét megkenjük tojásfehérjével és elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.






© 2010-2018 by Nagy Évi