Évi konyha
















Töltött burgonya - bolognai Töltött burgonya - bolognai

Töltött burgonya - bolognai

Hozzávalók:
4 db nagy burgonya
10 dkg trappista sajt

Töltelék:
30 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
1 csomag bolognai alappor
1 kis konzerv sûrített paradicsom

Elkészítés
:
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a burgonya héját, félbevágjuk, majd kiskanállal kiszedünk a belsejébõl annyit, hogy megtölthessük, de ne lyukadjon ki.
A bolognai-s töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst, tovább pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk a bolognai alapport, majd gyakori keverés mellett készre fõzzük. Belekeverjük a sûrített paradicsomot, majd jól összekeverjük. A kiszedett burgonyadarabokat villával összetörjük és a bolognai-s töltelékhez adjuk.

Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a félbevágott burgonyákat egymás mellé, megsózzuk, megtöltjük a bolognai-s töltelékkel, tetejére reszelt sajtot szórunk. Végül sütõben pirosra sütjük.

Töltött burgonya - bolognai 1 Töltött burgonya - bolognai 2

Töltött burgonya - bolognai 3 Töltött burgonya - bolognai 4

Töltött burgonya - bolognai 5 Töltött burgonya - bolognai 6

Töltött burgonya - bolognai 7 Töltött burgonya - bolognai 8

Töltött burgonya - bolognai 9 Töltött burgonya - bolognai 10

Töltött burgonya - bolognai 11 Töltött burgonya - bolognai 12

Töltött burgonya - bolognai 13 Töltött burgonya - bolognai 14

Töltött burgonya - bolognai 15 Töltött burgonya - bolognai 16

Töltött burgonya - bolognai 17 Töltött burgonya - bolognai 18








© 2010-2018 by Nagy Évi