Évi konyha
















Francia krémes Francia krémes Francia krémes

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta

Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor

3 dl tej

6 dl víz

15 dkg cukor

5 db tojásfehérje

Tejszínhab:
2,5 dl habtejszín (Hulala, Meggle Cukrászhab)

Máz:
10 dkg tortabevonó

5 dkg vaj


Elkészítés:
A leveles tésztát kettévágjuk, vékony lapokra kinyújtjuk és tepsi hátán villával megszurkálva megsütjük. Az egyik lapot még melegen 6x6 cm-es kockákra vágjuk. (Ha 33x26 cm-es lapokra nyújtjuk, akkor sülés után 30x24 cm-es lesz, így 20 db 6x6 cm-es krémest kapunk.)
A mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük a felkockázott lapokra.

A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukor felét, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejjel elkevert vizet és sûrû krémet fõzünk belõle. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk a maradék cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a meleg pudingos krémhez.
Ezután felverjük a tejszínhabot.

Az egész leveles tészta lapot beletesszük egy tepsibe (vagy tálcára), rákenjük a pudingos krémet, ezután a tejszínhabot, majd ráhelyezzük a felkockázott leveles tésztalapokat.
Egy-két órára hûtõbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a felkockázott lapok mentén.

Francia krémes 1 Francia krémes 2

Francia krémes 3 Francia krémes 4

Francia krémes 5 Francia krémes 6

Francia krémes 7 Francia krémes 8

Francia krémes 9 Francia krémes 10

Francia krémes 11 Francia krémes 12

Francia krémes 13 Francia krémes 14

Francia krémes 15 Francia krémes 16

Francia krémes 17 Francia krémes 18

Francia krémes 19 Francia krémes 20

Francia krémes 21








© 2010-2018 by Nagy Évi