Évi konyha
















Linzerek

LinzerekLinzer

Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg margarin
20 dkg cukor
4 db tojás
1 csomag sütõpor
1 db citrom reszelt héja

Kenéshez:
baracklekvár


Elkészítés
:

A tojásokat a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a sütõporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk és 30 percre hûtõbe rakjuk.
Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk és különféle linzerformákkal kiszaggatjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.
Amikor kihûlt egy lyukas és egy teli linzert összeragasztunk baracklekvárral, majd megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés
:

A lyukas linzerbõl kiszaggatott kis karikákat, szíveket is megsüthetjük és kettesével baracklekvárral összeragaszthatjuk, nem muszáj összegyúrni és nagy formákat szaggatni belõle.
A fele tésztába rakhatunk kakaóport, így kakaós linzert is süthetünk belõle.





© 2010-2018 by Nagy Évi