Évi konyha
















Pingvinek kekszbõl

Pingvinek kekszbõlPingvinek
          kekszbõl

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
2 evõkanál kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 mogyoró aroma
kb. 2 dl tej

Díszítéshez
:
20 dkg fehér csoki + 10 dkg vaj
10 dkg étcsoki + 5 dkg vaj
marcipán

Elkészítés
:

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a mogyoró aromát és annyi tejet, hogy jól formálható legyen.
A tésztából nedves kézzel golyókat készítünk, majd kb. 12 cm-es rudakat sodrunk. Ezután hûtõbe tesszük kb. 1 órára (vagy rövidebb ideig mélyhûtõbe), hogy kemény legyen a tészta.

A fehér csokit gõz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a vajat.
A hûtõbõl kivéve a rudakat félbevágjuk, belemártjuk a fehér csokiba a teljes felületét, majd visszatesszük a hûtõbe, hogy a csoki megdermedjen.
Közben gõz fölött felolvasztjuk az étcsokit a vajjal.
Ezután a pingvinek hátsó részét és a fejét belemártjuk az étcsokiba, a hasát hagyjuk fehéren.
A pingvinek szeméhez használhatjuk a maradék fehér csokit, vagy marcipánt. A csõrét pl. sárga marcipánból készíthetjük.

Pingvinek
          kekszbõl 1 Pingvinek
          kekszbõl 2

Pingvinek
          kekszbõl 3 Pingvinek
          kekszbõl 4

Pingvinek
          kekszbõl 5 Pingvinek
          kekszbõl 6

Pingvinek
          kekszbõl 7 Pingvinek
          kekszbõl 8

Pingvinek
          kekszbõl 9 Pingvinek
          kekszbõl 10

Pingvinek
          kekszbõl 11 Pingvinek
          kekszbõl 12

Pingvinek
          kekszbõl 13 Pingvinek
          kekszbõl 14







© 2010-2018 by Nagy Évi