Évi konyha
















Marcipán pillangó torta - gesztenyés

Marcipán pillangó torta - gesztenyés

Marcipán pillangó torta - gesztenyés

Hozzávalók:
10 db tojás
10 evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
1/3-ába: 2 evõkanál kakaópor

Krém:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
20 dkg vaj

Tetejére:
50 dkg marcipán

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet.
A tészta 2/3 részét pillangótortaformába öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A tészta maradék részéhez hozzáadjuk a kakaóport, ezután pillangótortaformába öntjük és elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a porcukorral és a vajjal.

Ha kihûlt a piskóta, akkor a sárga piskótát két felé vágjuk.
Az elsõ sárga piskótára rákenjük a krém felét, rátesszük a barna piskótát, erre rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik sárga piskótát. Ezután marcipánnal beborítjuk az egész tortát, a fölösleges marcipánt körbe levágjuk. A maradék marcipánból megformázzuk a pillangó szárnyait.


Megjegyzés
:
Ezt a tortát Barna 2 éves születésnapjára sütöttem.

Marcipán pillangó torta - gesztenyés 1 Marcipán pillangó torta - gesztenyés 2

Marcipán pillangó torta - gesztenyés 3 Marcipán pillangó torta - gesztenyés 4

Marcipán pillangó torta - gesztenyés 5 Marcipán pillangó torta - gesztenyés 6

Marcipán pillangó torta - gesztenyés 7 Marcipán pillangó torta - gesztenyés 8

Marcipán pillangó torta - gesztenyés 9 Marcipán pillangó torta - gesztenyés 10

Marcipán pillangó torta - gesztenyés 11 Marcipán pillangó torta - gesztenyés 12

Marcipán pillangó torta - gesztenyés 13 Marcipán pillangó torta - gesztenyés 14








© 2010-2018 by Nagy Évi