Évi konyha
















Lajcsi szelet

Lajcsi szeletLajcsi szelet

Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg
margarin
10 dkg cukor
1/2 csomag sütõpor
2 evõkanál kakaópor
2
evõkanál méz
2 db tojás


Vaníliapudingos krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej

3 evõkanál cukor
12,5 dkg margarin

Eperpudingos krém:

1 csomag epres pudingpor
3 dl tej

3 evõkanál cukor
12,5 dkg margarin

Elkészítés
:

A tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a mézet. Ezután a sütõporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadva jól összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, mindhármat (kb. 30x25 cm-es) téglalap alakúra kinyújtjuk, tetejét hústûvel megszúrkáljuk, majd elõmelegített sütõben 150°C-on megsütjük.

Az eperpudingos krémhez az eper pudingport
és a cukrot elkeverjük kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Kihûlésig többször megkeverjük, hogy sima legyen a krém. Amikor kihûlt, hozzákeverjük a puha margarint.
Hasonló módon elkészítjük a vaníliapudingos krémet.

Az elsõ lapra rákenjük az
eperpudingos krémet, rátesszük a második lapot, majd erre rákenjük a vaníliapudingos krémet és végül jön a harmadik lap.
Hûtõbe tesszük 2-3 órát (vagy egy éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.
Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Lajcsi szelet 1 Lajcsi szelet 2

Lajcsi szelet 3 Lajcsi szelet 4

Lajcsi szelet 5 Lajcsi szelet 6

Lajcsi szelet 7 Lajcsi szelet 8

Lajcsi szelet 9 Lajcsi szelet 10

Lajcsi szelet 11 Lajcsi szelet 12

Lajcsi szelet 13 Lajcsi szelet 14

Lajcsi szelet 15 Lajcsi szelet 16

Lajcsi szelet 17 Lajcsi szelet 18

Lajcsi szelet 19 Lajcsi szelet 20

Lajcsi szelet 21 Lajcsi szelet 22

Lajcsi szelet 23 Lajcsi szelet 24

Lajcsi szelet 25 Lajcsi szelet 26

Lajcsi szelet 27 Lajcsi szelet 28

Lajcsi szelet 29 Lajcsi szelet 30

Lajcsi szelet 31 Lajcsi szelet 32







© 2010-2018 by Nagy Évi