Évi konyha
















Magyar zászló szelet Magyar zászló szeletMagyar zászló
        szelet

Hozzávalók:
75 dkg darált háztartási keksz
30 dkg cukor
30 dkg margarin
kb. 4 dl tej
15 ml piros ételfesték
15 ml zöld ételfesték
2 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:
A puha margarint elmorzsoljuk a cukorral és a darált háztartási keksszel.
A tésztát három részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a piros ételfestéket kevés tejjel (kb. 1 dl).
A másikba a zöld ételfestéket a gyúráshoz szükséges mennyiségû tejjel (kb. 1 dl).
A harmadikba a kókuszreszeléket és annyi tejet (1,5-2 dl), hogy jól össze lehessen gyúrni.
Egy tepsibe (amit kibélelhetünk folpack fóliával) elõször egyenletesen belenyomkodjuk a zöld tésztát, ezután a fehéret, végül a pirosat. Egyszerûbb elkészíteni, ha külön folpack fólián kinyújtjuk az egyes rétegeket és úgy tesszük bele a tepsibe egymás tetejére (zöld-fehér-piros réteget).
Pár órára hûtõbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Elõször kb. 2x6 cm-eres szeletekre vágtam, így is ettünk már belõle, de inkább tovább szeleteltem, így jobban hasonlít a magyar zászlóra.

Megjegyzés:
Ezt a sütit a nagyobb fiammal, Barnával együtt találtuk ki, miközben Shrek szeletet készítettünk. :-)

Magyar
          zászló szelet 1 Magyar
          zászló szelet 2

Magyar
          zászló szelet 3 Magyar
          zászló szelet 4

Magyar
          zászló szelet 5 Magyar
          zászló szelet 6

Magyar
          zászló szelet 7 Magyar
          zászló szelet 8

Magyar
          zászló szelet 9 Magyar
          zászló szelet 10

Magyar
          zászló szelet 11 Magyar zászló szelet 12

Magyar
          zászló szelet 13 Magyar zászló szelet 14

Magyar
          zászló szelet 15 Magyar zászló szelet 16

Magyar
          zászló szelet 17 Magyar zászló szelet 18

Magyar
          zászló szelet 19 Magyar zászló szelet 20

Magyar
          zászló szelet 21 Magyar zászló szelet 22

Magyar
          zászló szelet 23 Magyar zászló szelet 24







© 2010-2018 by Nagy Évi