Évi konyha
















Lencseleves Lencseleves Lencseleves

Hozzávalók:

20 dkg lencse
2 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
2-3 db babérlevél
2 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
1 kávéskanál ételízesítõ
víz
5 dkg tarhonya
1 dl tejföl

Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk (mivel elõfordulnak benne búzaszemek, kavicsdarabok, földdarabok), alaposan átmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy magába szívja a vizet.
Másnap feltesszük fõni a lencsét sóval és babérlevéllel. Ha félig megfõtt a lencse, akkor hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát. Ha puhára fõtt a lencse és a sárgarépa, akkor kivesszük belõle a babérlevelet, majd hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a pirospaprikával jól elkeverjük. Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a lencse levét, végül a megfõtt lencsét és sárgarépát. Még egyszer felforraljuk és belerakjuk a tarhonyát. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.
Tálaláskor 1 evõkanál tejfölt adunk hozzá.

Lencseleves 1 Lencseleves 2

Lencseleves 3 Lencseleves 4

Lencseleves 5 Lencseleves 6

Lencseleves 7 Lencseleves 8

Lencseleves 9 Lencseleves 10

Lencseleves 11 Lencseleves 12

Lencseleves 13 Lencseleves 14

   Lencseleves 15








© 2010-2018 by Nagy Évi