Évi konyha
















Túró rudi

Túró rudiTúró rudi

Hozzávalók:
50 dkg túró

5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja
2 dl tejföl
15 g zselatin (+1,5 dl víz)

Máz
:
20 dkg tortabevonó
10 dkg vaj


Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, majd belekeverjük a tejfölt.
A zselatint 1,5 dl vízben elkeverjük, felmelegítjük és óvatosan a túrós krémhez öntjük. Jól összekeverjük, majd 1 órára hûtõbe tesszük.
A túrós masszát vékony csíkban folpack-ra rakjuk, majd a folpack-ot ráhajtva rudat formálunk belõle (kicsit megsodorjuk, mint a nudlit). Ezután mélyhûtõbe tesszük a rudakat, amíg megdermednek (kb. 15 percre).
Közben a mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, jól összekeverjük.
A mélyhûtõbõl kivesszünk egy rudat, kicsomagoljuk a folpack-ból, 8-10 cm-es darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a csokimázba. Rácsra, vagy folpack-ra tesszük, amíg a csokimáz megkeményedik a rudin. Ugyanezt tesszük az összes rúddal.

Túró rudi 1 Túró rudi 2

Túró rudi 3 Túró rudi 4

Túró rudi 5 Túró rudi 6

Túró rudi 7 Túró rudi 8

Túró rudi 9 Túró rudi 10

Túró rudi 11 Túró rudi 12

Túró rudi 13 Túró rudi 14

Túró rudi 15 Túró rudi 16

Túró rudi 17 Túró rudi 18

Túró rudi 19 Túró rudi 20








© 2010-2018 by Nagy Évi