Túró rudi
Túró rudi
Hozzávalók: 50 dkg túró
5 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejföl
15 g zselatin (+1,5 dl víz)
Máz:
20
dkg tortabevonó
10 dkg vaj
Elkészítés:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a
cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, majd belekeverjük a tejfölt.
A zselatint 1,5 dl vízben elkeverjük, felmelegítjük és óvatosan a túrós
krémhez öntjük. Jól összekeverjük, majd 1 órára hûtõbe tesszük.
A túrós masszát vékony csíkban folpack-ra rakjuk, majd a folpack-ot
ráhajtva rudat formálunk belõle (kicsit megsodorjuk, mint a nudlit).
Ezután mélyhûtõbe tesszük a rudakat, amíg megdermednek (kb. 15 percre).
Közben a
mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, jól összekeverjük.
A mélyhûtõbõl kivesszünk egy rudat, kicsomagoljuk a folpack-ból, 8-10
cm-es darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a csokimázba. Rácsra, vagy
folpack-ra tesszük, amíg a csokimáz megkeményedik a rudin. Ugyanezt
tesszük az összes rúddal.
|