Évi konyha
















Almás rétes

Almás rétesAlmás rétes

Hozzávalók:
8 db-os réteslap
étolaj


Töltelék:
60 dkg reszelt alma (kb. 1 kg almából)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

2 kávéskanál fahéj
+ búzadara

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverünk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
Nedves konyharuhán kiterítünk egy réteslapot, megkenjük étolajjal, ráteszünk még egy réteslapot, ezt is megkenjük étolajjal, majd az egyik végét meghintjük búzadarával és rakjuk a lecsepegtetett almás töltelék negyed részét. A konyharuha segítségével feltekerjük az almás rétest, tepsibe rakjuk, majd megkenjük étolajjal.
Elõmelegített sütõben megsütjük. Ha kihûlt felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.

Almás rétes 1 Almás rétes 2

Almás rétes 3 Almás rétes 4

Almás rétes 5 Almás rétes 6

Almás rétes 7 Almás rétes 8

Almás rétes 9 Almás rétes 10

Almás rétes 11 Almás rétes 12






© 2010-2018 by Nagy Évi