Évi konyha
















Darálós keksz Darálós kekszDarálós keksz

Hozzávalók:
70 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
1 csomag sütõpor
2 evõkanál kakaópor (fele tésztához)


Elkészítés
:

A tojásokat a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, felébe kakaóport gyúrunk, majd pár órára, vagy egy éjszakára hûtõbe rakjuk, hogy jó kemény legyen a tészta.
A húsdarálóra felszereljük a kekszformát és tetszés szerinti formákat nyomunk ki belõle (pl. "S", "O", "I" betût).
Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük, majd megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés
:

A kétféle tészta keveredésekor szép márványos sütit kapunk, belül barna kívül sárga, illetve belül sárga kívül barna.

Darálós keksz 1 Darálós keksz 2

Darálós keksz 3 Darálós keksz 4

Darálós keksz 5 Darálós keksz 6

Darálós keksz 7 Darálós keksz 8  








© 2010-2018 by Nagy Évi