Évi konyha
















Bolognai spagetti Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Hozzávalók:
40 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 csomag bolognai alappor
1 kis konzerv sûrített paradicsom
víz

Tésztához:
50 dkg spagetti tészta

víz

Tetejére:
20 dkg trappista sajt

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és tovább pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk a bolognai alapport, majd gyakori keverés mellett készre fõzzük. Belekeverjük a sûrített paradicsomot, majd jól összekeverjük.
A spagetti tésztát sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük.
A bolognai szószt a tésztára rakjuk (össze is keverhetjük), tetejére reszelt sajtot szórunk. Tálaláskor tehetünk rá ketchup-ot. 

Bolognai spagetti 1 Bolognai spagetti 2

Bolognai spagetti 3 Bolognai spagetti 4

Bolognai spagetti 5 Bolognai spagetti 6

Bolognai spagetti 7 Bolognai spagetti 8

Bolognai spagetti 9 Bolognai spagetti 10

Bolognai spagetti 11 Bolognai spagetti 12

Bolognai spagetti 13 Bolognai spagetti 14  








© 2010-2018 by Nagy Évi