Évi konyha
















Pudingos kosárka

Pudingos kosárkaPudingos kosárka

Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db tojás
késhegynyi sütõpor

Vaníliapudingos krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej

3 evõkanál cukor

Eperpudingos krém
:

1 csomag epres pudingpor
5 dl tej

3 evõkanál cukor

Elkészítés
:

A tojásokat a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet fokozatosan hozzáadva jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, a kosárkaformánál kicsit nagyobb pohárral kiszaggatjuk, kosárkaformába nyomkodjuk, majd elõmelegített sütõben megsütjük.

A vaníliapudingos krémhez a vaníliás pudingport
és a cukrot elkeverjük kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és megfõzzük a pudingot. A krémet még melegen a kosárkákba töltjük, hogy benne hûljön ki.
Hasonló módon elkészítjük az eperpudingos krémet és a kosárkákba töltjük.

Megjegyzés:
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük mazsolával, mandulával, dióval, tortadarával, dekorgyönggyel.

Pudingos kosárka 1 Pudingos kosárka 2

Pudingos kosárka 3 Pudingos kosárka 4

Pudingos kosárka 5 Pudingos kosárka 6

Pudingos kosárka 7 Pudingos kosárka 8

Pudingos kosárka 9 Pudingos kosárka 10

Pudingos kosárka 11 Pudingos kosárka 12

Pudingos kosárka 13 Pudingos kosárka 14

Pudingos kosárka 15 Pudingos kosárka 16

Pudingos kosárka 17 Pudingos kosárka 18

Pudingos kosárka 19 Pudingos kosárka 20

Pudingos kosárka 21 Pudingos kosárka 22








© 2010-2018 by Nagy Évi