Évi konyha
















Krémes Krémes Krémes

Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta

Krém
:
5 csomag vaníliás pudingpor

0,5 l tej

1 l víz
30 dkg cukor

7 db tojásfehérje

Elkészítés
:

A leveles tésztát kettévágjuk, vékony lapokra kinyújtjuk és tepsi hátán villával megszurkálva megsütjük. Az egyik lapot még melegen 6x6 cm-es kockákra vágjuk. (Ha 33x26 cm-es lapokra nyújtjuk, akkor sülés után 30x24 cm-es lesz, így 20 db 6x6 cm-es krémest kapunk.)

A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukor felét, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejjel elkevert vizet és sûrû krémet fõzünk belõle. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk a maradék cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a meleg pudingos krémhez.

Az egész leveles tészta lapot beletesszük egy tepsibe (vagy tálcára), rákenjük a krémet, majd ráhelyezzük a felkockázott leveles tésztalapokat.
Tetejét porcukorral megszórjuk. Egy-két órára hûtõbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a felkockázott lapok mentén.

Krémes 1 Kremes 2

Krémes 3 Kremes 4

Krémes 5 Kremes 6

Krémes 7 Kremes 8

Krémes 9 Kremes 10

Krémes 11 Kremes 12

Krémes 13 Kremes 14

Krémes 15 Kremes 16

Krémes 17 Kremes 18

Krémes 19 Kremes 20

Krémes 21






© 2010-2018 by Nagy Évi