Évi konyha
















Csirkemájas rizottó Csirkemájas rizottóCsirkemájas rizottó

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
3 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál szerecsendió
1/2 kávéskanál bors
50 dkg vegyeszöldség
1 db paradicsom
1 db paprika
petrezselyemzöld
25 dkg rizs

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a csirkemájat és tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a majorannát, a szerecsendiót és a borsot, majd a vegyeszöldséget. Jól elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd addig fõzzük, amíg a zöldségek és a csirkemáj puha nem lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, majd megszórjuk petrezselyemzölddel.
Közben megfõzzük a rizst és az egészet jól összekeverjük.

Csirkemájas rizottó 1 Csirkemájas rizottó 2

Csirkemájas rizottó 3 Csirkemájas rizottó 4

Csirkemájas rizottó 5 Csirkemájas rizottó 6

Csirkemájas rizottó 7 Csirkemájas rizottó 8

Csirkemájas rizottó 9 Csirkemájas rizottó 10

Csirkemájas rizottó 11 Csirkemájas rizottó 12

Csirkemájas rizottó 13 Csirkemájas rizottó 14

Csirkemájas rizottó 15 Csirkemájas rizottó 16

Csirkemájas rizottó 17 Csirkemájas rizottó 18








© 2010-2018 by Nagy Évi