Évi konyha
















Pozsonyi diós kifli Pozsonyi diós kifliPozsonyi diós kifli

Hozzávalók
:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

6 dkg cukor

2 dkg élesztõ

2 dl tej

csipetnyi só

1 db tojássárgája

1 db tojás (kenéshez)


Töltelék
:

20 dkg darált dió

15 dkg cukor

1 dl tej


Elkészítés
:

Az élesztõt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
A vékonyra kinyújtott tésztát 6-8 cm-es kockákra vágjuk, rátesszük a diós tölteléket és kifli alakúra csavarjuk. Megkenjük tojássárgájával, majd száradás után tojásfehérjével.
Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.






© 2010-2018 by Nagy Évi