Évi konyha
















Szilvia margarinos szelet Szilvia margarinos szeletSzilvia margarinos szelet

Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg margarin
10 dkg cukor
1/2 csomag sütõpor
1 evõkanál méz
2 db tojás

Krém:
5 dl tej
5
evõkanál liszt
5
evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
felébe: 1
evõkanál kakaópor

Máz:
10 dkg tortabevonó
5 dkg vaj


Elkészítés
:

Elmorzsoljuk a margarint a sütõporral elkevert lisztben, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a mézet. Jól eldolgozzuk, háromfelé osztjuk és a tepsi hátlapján megsütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle.
Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint. A krém felébe kakaóport teszünk.
Az elsõ lapra rákenjük a kakaós krémet, rátesszük a második lapot, majd erre rákenjük a fehér krémet és végül jön a harmadik lap.
Hûtõbe tesszük 2-3 órát (vagy egy éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.
A mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük a sütire. Miután megdermedt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.






© 2010-2018 by Nagy Évi