Évi konyha
















Tökfõzelék Tökfõzelék Tökfõzelék

Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
csipetnyi pirospaprika
kapor
3 evõkanál étolaj
2 evõkanál liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A tököt meggyaluljuk és megsózzuk.
Az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, beletesszük a megsózott tököt. Ezután fedõ alatt a tököt a saját levében puhára pároljuk, miközben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
Ha puha lett a tök, akkor a liszttel simára kevert tejfölös habarással besûrítjük.

Tökfõzelék 1 Tökfõzelék 2

Tökfõzelék 3 Tökfõzelék 4

Tökfõzelék 5 Tökfõzelék 6

Tökfõzelék 7 Tökfõzelék 8

Tökfõzelék 9
  







© 2010-2018 by Nagy Évi