Évi konyha
















Dominó DominóDominó

Hozzávalók:

5 dkg cukor
2 db tojás
3 evõkanál méz
1 szelet reszelt étcsokoládé
20 dkg liszt
1/2 csomag sütõpor


Cukormáz:
2 evõkanál citromlé
20 dkg porcukor

Díszítés:
3-4 szelet étcsokoládé, vagy maradék cukormáz kakaóporral keverve.

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a megmelegített mézet, a reszelt csokoládét és a sütõporral elkevert lisztet. A tésztát fél cm vastagon belenyomkodjuk a tepsibe, majd elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.
Ha kihûlt, a tetejét bevonjuk cukormázzal. Ehhez a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy sima, tejföl sûrûségû masszát kapjunk.
Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel vágjuk dominó nagyságú téglalapokra. Gõz felett megolvasztott csokoládéval teszünk a tetejére pöttyöket.






© 2010-2018 by Nagy Évi