Évi konyha
















Rakott kínai kel Rakott kínai kel - kolbásszalRakott kínai kel

Hozzávalók:
1 fej kínai kel
25 dkg rizs

1 szál kolbász
2 db tojás
2 dl tejföl

Elkészítés:
A kínai kelt hosszában félbevágjuk, vékony szeletekre felszeleteljük, megsózzuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután felforraljuk és puhára fõzzük.
Közben megfõzzük a rizst és vékony szeletekre vágjuk a kolbászt.


Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a kínai kel
felét, rátesszük a rizs felét, majd a kolbászt, a maradék rizst elterítjük rajta, ráöntjük a kikevert tojásokat, majd a kínai kel másik felével beborítjuk. Tetejére ráöntjük a tejfölt. Végül sütõben megsütjük.

Rakott kínai kel - kolbásszal 1 Rakott kínai kel - kolbásszal 2

Rakott kínai kel - kolbásszal 3 Rakott kínai kel - kolbásszal 4

Rakott kínai kel - kolbásszal 5 Rakott kínai kel - kolbásszal 6

Rakott kínai kel - kolbásszal 7 Rakott kínai kel - kolbásszal 8

Rakott kínai kel - kolbásszal 9 Rakott kínai kel - kolbásszal 10

Rakott kínai kel - kolbásszal 11 Rakott kínai kel - kolbásszal 12

Rakott kínai kel - kolbásszal 13 Rakott kínai kel - kolbásszal 14

Rakott kínai kel - kolbásszal 15 Rakott kínai kel - kolbásszal 16

Rakott kínai kel - kolbásszal 17 Rakott kínai kel - kolbásszal 18







© 2010-2018 by Nagy Évi