Évi konyha
















Császármorzsa

CsászármorzsaCsászármorzsa

Hozzávalók:
2,5 dl búzadara
2,5 dl liszt
5 dl tej
4 db tojás
5 dkg cukor
1 kávéskanál só
1 db citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
4 evõkanál étolaj

Tetejére:
porcukor
lekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a búzadarával, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát. Másnap hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót és a citrom reszelt héját. Jól összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját.
Egy nagyobb edénybe belerakjuk az olajat, felmelegítjük, majd beleöntjük a tésztát. Folyamatosan keverjük, amíg lassan kisebb darabokra esik szét és megsül.
Az elkészült császármorzsát megszórjuk porcukorral, és/vagy leöntjük hígabb lekvárral.

Császármorzsa 1 Császármorzsa 2

Császármorzsa 3 Császármorzsa 4

Császármorzsa 5 Császármorzsa 6

Császármorzsa 7 Császármorzsa 8

Császármorzsa 9 Császármorzsa 10

Császármorzsa 11 Császármorzsa 12

Császármorzsa 13 Császármorzsa 14

Császármorzsa 15 Császármorzsa 16 








© 2010-2018 by Nagy Évi