Rakott burgonya paradicsomos szardíniával
Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 kg tengeri halfilé (pl. pangasius) 1 üveg lecsó
1 fej hagyma
só
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a héját és karikára felszeleteljük.
Egy
tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a halfilék felét, rátesszük a burgonya felét és a hagymát, majd megsózzuk. Ezután ráöntjük az egész üveg lecsót (levével együtt), beborítjuk a burgonya másik
felével és a hallal, majd megsózzuk. Alufóliával letakarva sütõben megsütjük.
A sütõbõl kivéve levesszük az alufóliát, tetejére rárakjuk a tejfölt,
megszórjuk reszelt sajttal, majd rövid idõre visszarakjuk a sütõbe (alufólia nélkül).
|