Évi konyha
















Rakott burgonya paradicsomos szardíniával Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 kg tengeri halfilé (pl. pangasius)
1 üveg lecsó
1 fej hagyma

2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a héját és karikára felszeleteljük.
Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a halfilék felét, rátesszük a burgonya felét és a hagymát, majd megsózzuk. Ezután ráöntjük az egész üveg lecsót (levével együtt), beborítjuk a burgonya másik felével és a hallal, majd megsózzuk. Alufóliával letakarva sütõben megsütjük.
A sütõbõl kivéve levesszük az alufóliát, tetejére rárakjuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal, majd rövid idõre visszarakjuk a sütõbe (alufólia nélkül).

Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 1 Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 2

Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 3 Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 4

Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 5 Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 6

Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 7 Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 8

Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 9 Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 10

Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 11 Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 12

Rakott burgonya - tengeri hallal és lecsóval 13 







© 2010-2018 by Nagy Évi