A vajat a cukorral és a mézzel
gõz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk az õrölt szegfûszeget, a
fahéjat és a mézessütemény fûszerkeveréket. Ezután hozzákeverjük a tojásokat. Majd a
szódabikarbónával elkevert lisztet fokozatosan
hozzáadva a tejföllel együtt jól összegyúrjuk.
A tésztából golyókat formálunk,
két tenyerünk között kicsit kilapítjuk, majd elõmelegített sütõben
megsütjük.
A
cukormázhoz a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd
hozzáadva a porcukrot tovább verjük. A megsült puszedlit
még melegen megkenjük cukormázzal.
Zárt
fémdobozban, vagy zacskóban sokáig elálló édesség.
Megjegyzés:
A cukormázat ízesíthetjük kakaóval, dióval, kókusszal, stb.
Tetejére szórhatunk színes cukorkákat, dekorgyöngyöt, ...